logo-imagen-letras-hclr.png

L’Habitatge Cooperatiu La Ràpita és una l'alternativa a la mercantilització de l’habitatge a les Terres de l'Ebre, i és passar de l’individualisme a la col·lectivitat.

PRESENTACIÓ

Sant Carles de la Ràpita és per moltes raons, la població idònia per a viure-hi. Un motiu és la seva privilegiada ubicació, doncs forma part del meravellós entorn del Parc Natural del Delta de l'Ebre, a la falda de la Serra del Montsià, amb les aigües del Mediterrani banyant les seves platges. I és en aquest envejable paratge on hem escollit portar a terme el projecte de l’Habitatge Cooperatiu La Ràpita.

 

El CoHabitatge en règim de cessió d'ús és l’alternativa triada per nosaltres respecte als models convencionals per a l’accés a l’habitatge. I diem l’alternativa i no la novetat perquè ja fa anys que aquest model es porta a terme a molts dels països d’Europa i d'Amèrica. 

 

És un model sense afany de lucre que es basa en l’organització cooperativa per a proveir d’un habitatge digne i a un preu assequible a les persones sòcies que la conformen. 

 

El model està basat en una cooperativa de persones que majoritàriament en  seran les usuàries, i en habitatges on la propietat de l'immoble recau en les mans de la cooperativa. Les sòcies usuàries es beneficien de l’ús indefinit de l’habitatge i de les zones comunitàries (menjador, bugaderia, gimnàs...) i aquest ús es transferible. Per a fer ús de l’habitatge cal abonar una entrada inicial (capital social) retornable i heretable i una quota mensual. 

 

La concepció de l’habitatge d’aquest model és com a bé d’ús i no com d’inversió. Es una aposta per la desmercantilització i per al dret fonamental a l’habitatge. 

 

A l’habitatge cooperatiu les persones veïnes ens coneixerem de primera mà en ser un projecte participatiu i en la majoria dels casos compartirem afinitats i sobretot els espais comuns.

 

En el projecte l’Habitatge Cooperatiu La Ràpita volem crear unes llars en comunitat i dins un model col·laboratiu i d’ajuda mútua entre les persones veïnes, on fer desaparèixer la lacra que assola a la nostra societat, la soledat. Un model d’inclusió social per a les persones que tinguin o no dependència i un model d’Accessibilitat Universal, sent una alternativa al model servicial existent per a les persones que no son productives per a la societat, les residències. 

 

L’Habitage Cooperatiu La Ràpita, està pensat per a tots els models de família i persones que creguin en la força de la col.laboració i el teixit solidari.


Si vols formar part d’un projecte amb un ric teixit social i col·laboratiu i amb un sistema democràtic, no ho dubtis i  suma’t-hi!.

 

PROJECTE

L'Habitatge Cooperatiu La Ràpita va dirigit a totes les persones que tinguin ganes de crear un model de Cohabitatge que s'allunyi de les residències tradicionals. Volem autogestionar la nostra vida i ser una comunitat de veïnes actives. 

 

En aquest projecte hi tenen cabuda tant la gent gran i les persones amb disCapacitat o amb diferents graus de dependència, com totes aquelles persones que individualment o en família vulguin formar part d'una altra manera de concebre l'habitatge i que tinguin uns interessos comuns i compartits.  

 

L'edifici de la cooperativa disposarà d'uns espais privats -aquells destinats a la cessió d'ús- per a cada unitat de convivència -. Les persones destinatàries poden viure-hi soles, amb parella, amb una persona depenent,  en família monoparental, en família "tradicional", etc., i alhora disposaran d'un seguit de zones comunes per a la trobada, l'ajuda mútua i les activitats compartides. Tot això en un entorn que compleixi amb el concepte d'Accessibilitat Universal i amb servei de consergeria i de teleassistència durant les 24 hores del dia.

 

Les persones que es beneficien d'una zona d'ús de cessió han de compartir tasques, obligacions i despeses amb la resta de la cooperativa. Pensem que aquesta és la millor manera per a fer front a la solitud i l'aïllament, un dels problemes més greus que assola actualment a la nostra societat. Cada persona és independent de conduir la seva vida, a la vegada que se sent part activa de la comunitat contribuint en les activitats col·lectives.

 

El CoHabitatge, apart d'aportar molts beneficis per a les persones que en són sòcies, també ho fa per a la resta de la població, ja que és un model de sostenibilitat i és respectuós amb el medi ambient, doncs es comparteixen els subministraments bàsics com són la llum i l'aigua.

 

CONTACTE

Juan García

+34 615 30 46 82

whatssap.png
bandera-cat.png
bandera-esp.png

Casa del Mar

Carrer de l'Arenal, s/n 

43540 - Sant Carles de la Ràpita

Tarragona, Espanya

Dijous, de 10 a 11 hores,

amb cita concertada.

Preguntes

Per a tot tipus de preguntes, comentaris i inquietuds, si us plau completa el següent formulari:

Les teves dades s'han enviat amb èxit!

 
hclr-trans-white-cat.png

L'habitatge en cessió d'ús amb serveis d’atenció a les persones